Newcastle Brown Ale

Newcastle Brown Ale prémium sör

1990-es évektől a Newcastle Brown Ale sör a legjobb eladási adatokkal büszkélkedhet egész Nagy-Britanniában, majd 2008-ra letaszította a többi import sört az amerikai piac dobogójának tetejéről. Ma már a világ több mint 40 országába importálják az igazán férfias NBA-t.
Születési helyén, a skóciai Newcastle városban gyakran csak "kutya", vagy a "barnám" néven emlegetik, mivel az NBA sör kedvelői úgy köszönnek el otthonról, hogy "csak leviszem a kutyát sétálni", aztán egy pubban fogyasztják kedvenc "barnájukat".
Két évvel ezelőtt állt elő a Nike azzal a gondolattal, hogy már itt volt az ideje egy újabb sör által ihletett SB-nek…
Ennek a Dunk Low-nak a színeit a Newcastle Brown Ale inspirálta. 2008 nyarán dobták piacra.

Newcastle Brown Ale sör adatai

Származási hely: Egyesült Királyság,
Alkoholtartalom: 4,7 %,
Szárazanyag tartalom: 10,9 %,
Típus: ale,
Forgalmazott kiszerelés: 0,33 l üveges

A Newcastle Brown Ale prémium sör leírása

Newcastle Brown Ale: Tradícionális észak-angliai barna ale, mely elsősorban az angol bányavidékek közkedvelt söre. Egy aranybarna, izmos ale típusú sör. Gazdag, testes az aromája, ugyanakkor üdítő, csak gyengén karamellás utóíze van, ami egy fenséges ízt biztosít. Utánozhatatlanul egyedi, világosabb és szárazabb barna sör, mely egyszerre karakteres és könnyen iható. Lassan, 10 °C körüli hőmérsékleten kortyolva, előtűnik meglepően diós, virágos, boros zamata. "Simább mint bármi más."
A markánsabb ízeket kedvelő hölgyek is örömüket fogják benne lelni, míg a barna söröket kedvelőknek pozitív meglepetés lesz a karamellás utóíz.

Newcastle Brown Ale és Nike sportcipők
Newcastle Brown Ale üvegek jég között
Newcastle Brown Ale gyártósor
Newcastle Brown Ale üveg és pohár